WebszínházExtra
Színlap

Juhász Kata Társulat: Állatmesék  // TRIP WebSzínház

Juhász Kata Társulat: Állatmesék // TRIP WebSzínház

Juhász Kata Társulat: ÁLLATMESÉK

cirkusz, tánc, slam, opera, rap és swing

– családi stream előadás –

 

A Juhász Kata Társulat nagysikerű gyermekelőadásainak legújabb darabja, az Állatmesék újcirkusz produkció, amely gyerekeknek és szüleiknek egyaránt tartalmas szórakozást nyújt. Az Állatmesék január 28-án, 20 órakor jelentkezik élőben a TRIP Hajó WebSzínházából.

„Állatmesét akartunk, sőt többet, mert az valahogy nem kopik, és nem ragad. De honnan vegyünk hozzá figurákat, olyanokat, amelyek élnek? Kivágtuk a bulvársajtóból, kikölcsönöztük az állatkertből, utolértük a mozgólépcsőn, letöltöttük a belpolitikai műsorokból, elkötöttük a biogazdaságból, bevásároltunk a díszállatkereskedésben, kipecáztuk egy vadvízi evezésen, vagy egyszerűen csak találtuk a trágyadombon. A történetét már mindegyik hozta magával… Olyan mesék ezek, amelyek megtörténtek. Olyan mesék, amelyek hazavisznek”

A megzenésített verses mesék különböző zenei műfajokban szólalnak meg: egymást váltja a hangköltészet, a népzene, az ária, a recitativo, a slam, a rap, a klezmer és a swing.

Az élő zenét és mozgást ötvöző előadás rövid formátumú, énekelt, dramatizált szövegek laza szerkezetű füzére, melyek megelevenítésében zenész, artista, színész egyaránt részt vesznek a maguk sokrétű előadói eszközeivel.

 

Közreműködők:

Zoletnik Zsófia és Lennart Paar artisták, Bede Blanka énekes, Kertész Endre csellista-zeneszerző, valamint Lőrincz Sándor színész, akik éneklik, táncolják, játsszák a meséket.

Az előadás hossza: 65 perc

Szereplők /

Írta /

Zeneszerző /

Kertész Endre

Szövegek, dramaturgia, koncepció /

Lóky Tamás

Jelmez /

Béres Móni, Galkó Janka, Weszelovszky Anna

Koreográfus /

Juhász Kata

Rendezte /

PDF