Színház/Film FAQ

Mi a Webszínház?

A 2020-as járványhelyzet nem várt kihívások elé állított mindenkit. Az egyik legérintettebb társadalmi csoport a szórakoztatóiparban dolgozó több tízezer ember, köztük a színészek és a háttérben dolgozó szakemberek. Ugyanakkor a színházszerető közönség is elvesztette egyik legfontosabb szórakozási és feltöltődési lehetőségét. Szerencsére rendelkezésünkre áll olyan technológia, amivel mindenki az otthona biztonságában élvezheti a színházi előadásokat és koncerteket.

Olyan díszletekkel és olyan beállításokkal közvetítjük az előadásokat, mellyel az élő színház élményét próbáljuk pótolni. A WebSzínház különlegessége abból adódik, hogy egészen közel megyünk a művészekhez és a színházban nem tapasztalható nézőpontokból mutatjuk meg, mi történik a színpadon.

Hogyan tudok jegyet vásárolni?

Az aktuális események között keresd meg a téged érdeklő előadást. Vidd a kurzort az előadás képére és megjelennek a rejtett menüpontok. Kattints a jegyvásárlásra. Ekkor átirányítunk a JEGYx1 jegyvásárlási felületére, ahol kiválaszthatod, hogy hány darab jegyet szeretnél vásárolni. Tedd a kosárba a jegyeket, kattints a vásárlás gombra, majd az adatok megadása után véglegesítsd a vásárlásodat.

Vagy keresd fel ezt az oldalt: https://webszinhaz.jegyx1.hu/ 

Kell regisztrálnom a jegyvásárláshoz?

Regisztráció nélkül is vásárolhatsz jegyeket, te döntöd el. Ha többször vásárolsz, érdemes regisztrálnod. Illetve a fiókodban a későbbiekben könnyen megtalálod a vásárolt jegyeidet is.

Hogyan tudok fizetni?

A jegyvásárlási oldalon a vásárlás véglegesítése után a JEGYx1 átirányít a Simple felületére, ahol biztonságosan fizethetsz bankkártyával.

Hogyan kapom meg a jegyemet?

Megvásárolt jegyedet az általad megadott email címre küldi ki a JEGYx1 sikeres fizetés után.

Mit tegyek, ha nem kaptam visszaigazoló emailt?

Előfordulhat, hogy a spam vagy levélszemét mappába került az email. Ha ott sem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@webszinhaz.com email címen.

Mit tegyek, ha nem találom a visszaigazoló emailt?

Először is keress rá a leveleid között a WebSzínház vagy a JEGYx1 címkére. Ha így sem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@webszinhaz.com email címen.

Hogyan tudom megnézni az előadást?

Az aktuális események között vidd a kurzort az általad kiválasztott előadásra, hogy megjelenjenek a rejtett menüpontok. Kattints a megtekintésre. A következő oldalon az azonosítóhoz írd be az emailen kapott kódot, majd kattints a szövegdoboz alatti nyílra.

Milyen azonosítót kell beírnom?

A jegyvásárlást visszaigazoló emailben a KÓD oszlopban található WT kezdetű, számokból és betűkből álló sorozatot. A belépéshez ezt másold ki, így biztosan nem téveszted el. Ha esetleg kérdésed vagy problémád adódik, keress minket az info@webszinhaz.com email címen és segítünk.

Mit tegyek, ha nem fogadja el az általam beírt kódot?

Lehetséges, hogy a megtekintési felület még nem elérhető. Az aktuális előadásoknál láthatod, hogy mi a premier időpontja, akkor válik megtekinthetővé a videó. Ha valóban túl korán érkeztél, próbáld meg a belépést később.

Ha nem az időzítés a gond, akkor ellenőrizd le, hogy valóban megfelelően írtad-e be a kódot. Figyelj oda a nagybetűk használatára, illetve ne legyen a kódban szóköz. Előfordulhat, hogy kimásoláskor belekerül egy felesleges karakter. Ha továbbra sem működik a belépés, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@webszinhaz.com email címen.

Kell regisztrálnom az előadás megtekintéséhez?

Nem kell regisztrálnod, az előadások regisztráció nélkül is megtekinthetők.

A Shakespeare/37 projekt epizódjait mikor tudom megnézni?

A premier időpontja után bármikor, az általad választott időpontban.

Meddig érvényes a vásárolt kód?

Az első belépéstől számított 180 percig. Ha ez az időkorlát letelik, már nem tudsz újra belépni csak ha új jegyet vásárolsz.

Félbehagyhatom az előadást megtekintését és folytathatom később?

Igen, de fontos, hogy ne zárd be a felületet. Ha kilépsz a megtekintésből, akkor nem fogod tudni folytatni, hiszen a kódodat csak egyszer használhatod fel. Egy belépést követően összesen 180 perced van arra, hogy végignézd az előadást.

TV-n tudom nézni az előadást? / Milyen eszközön tudom nézni az előadást?

Az előadást bármilyen videó megtekintésére alkalmas eszközön nézheted, legyen az okostelefon, tablet, laptop, asztali számítógép, okos TV. Okostelevízióval való csatlakozás esetén fontos tudnod, hogy nem mindegyik gyártó támogatja a TV böngészőjében a videómegtekintést. Ha a böngészővel való megtekintés nem működik, próbáld összekapcsolni a TV-t a számítógéppel egy HDMI kábel segítségével. Vagy akár tabletről, okostelefonról is tükrözheted a TV képernyőjére az adást.

Kell különleges internet a megtekintéshez?

Nem. Minél jobb az internetkapcsolatod, annál jobb minőségben tudod nézni az előadást, és annál kevésbé fog betöltés miatt megakadni a felvétel.

Külföldről is nézhetem az előadást?

Igen, az előadás bármilyen IP címről megtekinthető. De vedd figyelembe, hogy az események magyar idő szerint vannak meghirdetve. Így ha más időzónából csatlakoznál, járj utána, hogy az nálad pontosan hány órát jelent.

Továbbküldhetem másnak a jegyemet/kódomat?

Nem javasoljuk, hiszen a kódot csak egy megtekintésre lehet felhasználni. Ha továbbküldöd másnak a jegyedet, akkor elajándékoztad a megtekintést.

Mit tegyek, ha problémám van a kép- vagy hangminőséggel?

Előfordulhat, hogy az internetkapcsolattal van gond. Ha nem elég erős a szélessávú internetkapcsolatod, akkor a folyamatos adatátvitel miatt gyengülhet a kép- és hangminőség. Zárj be minden internetet használó alkalmazást.

Ha a probléma továbbra is fennáll, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@webszinhaz.com email címen.

Letölthetem az előadásokat?

Nem, erre nincs lehetőséged.

Beletekerhetek az előadásba?

Igen, szabadon beletekerhetsz a videóba.